Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 21. april 2015

Sikksakkål/Spiny Eel/Mastacembelidae (Ferskvann)



Jaja, da var det på tide å smake på litt akvariumsfisk. Jeg finner lite informasjon om denne fisken som matvare noe sted. Den er liten, opp mot 12cm kanskje, full av bein og lett gjenkjennelig pga "øynene" på halen.
Dette blir litt som å gnage slingser av et kotelettskaft. Smaken er helt ok, ikke ulik regnbueørret faktisk, men det er bare altfor mye jobb og styr å fjerne kjøttet fra beina. Kanskje finnes det en genial måte å filetere, eller spise, denne lille fisken på, men den har jeg altså ikke funnet. Fisken er ikke utryddningstruet, så jeg kan med god samvittighet gi dem jeg har igjen til pus.


-sikksakkål
-risotto


pris: 30-50,- pr pose
komfort: Som å ligge på en spikermatte med en elefant på magen
smak: 4/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!