Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 16. april 2015

Brisling/Sprat/Sprattus Sprattus (Saltvann)




Har ikke tatt noe bilde av ferdig rett her. Denne brislingen er fersk fra dagens fangst og det er da den er best. Prosedyren er enkel. Hodet og halen klippes av, innvollene fjernes og ryggraden trekkes ut med en lett hånd. Brislingen trenger bare en liten dryss salt og pepper, et par minutter i panna, før den anrettes på en såkalt "seng" av valgfri salat. Lettere og bedre blir det sjelden. Brisling er en middels stor sildefisk som fiskes i enorme kvantum årlig. Den er ikke rødlistet og bestanden er stor. Brisling er billig og enkel å jobbe med. Alt i alt, en av de bedre alternativene hva småfisk gjelder her i norden.


-isbergsalat
-brisling


pris: +/- 50,- pr kg
komfort: tar litt tid, men enkel og lite søl
smak: 7/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!