Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 19. april 2022

Falsk Kongekrabbe/False King Crab/Paralomis Granulosa (Saltvann)






Så var vi visst tilbake igjen, med et innlegg. Bedre sent enn aldri. Min kjære frende Nikon er avgått, så nå er det Iphone som tar bildene. 

 Kompakt kongekrabbe fra Sør-Amerika dette, eller er det en kongekrabbe? Navnet er jo litt sært. Fanga og kokt via Chile. Har opplevd litt ugler i mosen med nedfryste ferdigkokte skalldyrsprodukter fra før, men vi er da stadig optimistiske. 
Det første en merker er at kjøttet er overkokt, har den litt klistrete konsistensen. Smaken er som gummipose, nøytralt og apatisk. Her merker man at vannet de har vært kokt i verken har vært saltet eller krydret. Heldigvis har jeg mitt bornholmske flagesalt for hånden. Kjøttet er i en prisklasse vesentlig lavere enn russerkrabben, men er ikke i nærheten av dens mer kortreiste artsfrende hva smak angår. Vi legger denne på is igjen, inntil vi evt kommer over fersk variant. 
Til tross for at artens utbredning begrenser seg til den sørlige delen av et kontinent, hvor den fikses i store monn kommersielt, er det såvidt vi vet ingen vurderinger ift bærekraft. 



- Snøkrabbe
- Friseesalat
-Bønner


pris: 100-200,- pr kg
komfort: enkelt og greit
smak: 2/10


1 kommentar:

  1. Har du mulighet til å kontakte meg? Har noen spørsmål om fisk :) Mail: slaaenftw@hotmail.com Telefon: 41222001

    SvarSlett

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!