Søk i denne bloggen
Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!
Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...
Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)
fredag 20. februar 2015
Kolje/Hyse/Haddock/Melanogrammus Aeglefinus (Saltvann)
Ved side av lysing er dette den fisken man vanligvis finner i en fish'n'chips-bule i England. Den kan minne om hvitting, men har større øyne og noe mørkere (mindre rosa) farge. Kjøttet har en flott struktur og har lite bein. Dessverre er fisken heller sjelden i Norge, ihvertfall i forhold til annen torskefisk, men den er vanligere sørover i Europa. Noe skurrer her. Jeg ble fortalt på fiskebrygga at dette var en Kolje, men kan ikke finne noen mørk flekk på den. Jeg får velgeog stole på min fiskehandler inntild et motsatte er bevist. Tar forbehold om at dette kan være en annen art.
-filet av kolje/hyse
-bok choi
-purreløk
-bumbu inti
-kokosmelk
-timian
pris: 60-100,- kg
komfort: som en lek
smak: 8/10
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Hva skjer her nede?
Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar