Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

mandag 29. juni 2015

Mud Goby/Mudskipper/Oxudercinae (Ferskvann)


Denne er en nærmest amfibisk fisk, blanding av fisk og øgle som lever i gjørme, mudderdammer og elver i Asia. Den trives godt både over og under vannet.
Den er ekstremt slimete, dette kan løses ved å bade fiskene i en blanding av salt, sukker og eddik før man sløyer. Hodet og halen kuttes av, så stekes resten hel. Det er en del bein, men de kan greit spises. Det smaker en smule som makrell, men er mye magrere.
Denne arten er ikke truet, og kan spises med god samvittighet, men det blir ingen uforglemmelig opplevelse, ihvertfall ikke for min del. Har skrapt sammen en skikkelig cowboyfrokost her, men fiskens såpeaktige skinn gjør bare det hele til en merkelig blanding.



-mud goby
-rødløk
-maiskorn
-egg
-grønn paprika



pris: 50-100,- pr pk
komfort: med alt slimet og beina er dette for spesielt interesserte
smak: 3/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!