Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 16. juni 2015

Asiatisk Karpe/White Carp/Rohu/Labeo Rohita (Ferskvann)




Denne fisken ales bl.a. opp i catch'n'release-dammer for rike sportsfiskere/turister. Ellers finnes den i elver i sørasia. Også er den ansett som en middles til høvelig matfisk, etter hva jeg har forstått. Fargen ligger et sted mellom rosa og rød. Den har nesten ingen tenner, men massive bein og skjell gjør det likevel til en ubehagelig nok affære å hanskes med. Beina ligger ikke bare radvis, men også hulter til bulter, så å få den beinfri kan vel likestilles med magi. Kjøttet smaker ok, men ikke noe mer, det er ganske tørt og magert. Fisken i seg selv koster halvparten av en oppdrettsmalle, og brukes visstnok på grillen i de landene den normalt spises (sa han som solgte den). Denne har en solid bestand og er ikke utrydningstruet. I USA har arten inntatt elver, og er en uønsket art der. Kjøttet på en amerikanske varianten er hvitere.



-stykker og biter (med bein) av asiatisk karpe
-hvite bønner
-grønn bananchilli
-pak choi
-sweet chilli sauce


pris: 60-120,- pr kg
komfort: som å sove i hånbagasjeluka på et Ryanair-fly
smak: 4/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!