Denne fisken er populær å drive oppdrett av fordi den vokser fort og spiser omtrent hva som helst. De samme egenskapene gjøre den til en lite ønsket art i de fleste elver og vann, hvor den kan ha negativ effekt på økosystemet. I vill tilstand er den truet, og har vært det en stund. Jeg har ikke klart å finne noe helt eksemplar av arten, men da den er importert for å kjempe med annen fisk i frysedisken er jo det forståelig. Å sløye fisk blir nok ikke den nye folkeidretten med det første her til lands.
Fisken som selges i asia, spesielt Vietnam, hvor den oppdrettes i store kvantum, skal visstnok være fetere enn den vi importerer, noe jeg vil anta kommer av kosten. Med andre ord ales fiskene på forskjellig grunnlag utfra hvilke marked de skal inn på. Det hadde vært spennende å prøve en som er alet for det lokale markedet der en gang. Smaken er ganske kjedelig, kan minne litt om lyr eller torsk. Merkelig konsistens. Ingen høydare.
-filet av pangasius
-markchampignong
-søtpotet
-vårløk
pris: 70-150,- pr kg
komfort: filetert i oppdrettslandet
smak: 3/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar