Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

mandag 22. juni 2015

Gul Trevally/Yellow Tail Scad/Selaroides Leptolepis (Saltvann)




Denne er kun en smule mindre enn våre egne brislinger, men har noe mer bein og magrere kjøtt. Heldigvis er den relativt enkel å filetere, da man må ha en del stykker for å bli mett. Det finnes lite info om viltbestanden, men den fiskes hovedsaklig i Asia. Det drives mye oppdrett av arten, også mine er oppdrettsprodukt. Den lever i stimer i saltvann, vanligvis langs kysten, og sjeldnere på dypt hav. Kjøttet er fast og fint, men skal ikke ligge lenge i panna før den blir overstekt. Kan anbefales å prøve som alternativ til sei eller makrell. Ved filetering må man starte ca 1 cm inn fra gjelleåpning og 1 cm nedenfor ryggfinnene. Avslutt snittet 1-2cm før halen. Og så har man en ganske fin, men liten filet uten bein.


-fileter av gul trevally
-nypoteter
-coleslaw


pris: 80-120 pr pk
komfort: for viderekomne
smak: 6/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!