Denne er kun en smule mindre enn våre egne brislinger, men har noe mer bein og magrere kjøtt. Heldigvis er den relativt enkel å filetere, da man må ha en del stykker for å bli mett. Det finnes lite info om viltbestanden, men den fiskes hovedsaklig i Asia. Det drives mye oppdrett av arten, også mine er oppdrettsprodukt. Den lever i stimer i saltvann, vanligvis langs kysten, og sjeldnere på dypt hav. Kjøttet er fast og fint, men skal ikke ligge lenge i panna før den blir overstekt. Kan anbefales å prøve som alternativ til sei eller makrell. Ved filetering må man starte ca 1 cm inn fra gjelleåpning og 1 cm nedenfor ryggfinnene. Avslutt snittet 1-2cm før halen. Og så har man en ganske fin, men liten filet uten bein.
-fileter av gul trevally
-nypoteter
-coleslaw
pris: 80-120 pr pk
komfort: for viderekomne
smak: 6/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar