Kveita er en flyndre som liker seg på dypt vann, og er heller sjelden å få for hobbyfiskere her til lands. Den er meget ettertraktet og kan vel sidestilles med Piggvar som de mest eksklusive flyndrene i norsk farvann. Kjøttet er fast og medium fett. Skinnet løsner lett etter varmebehandling. Fisken er truet i vill bestand, men det drives oppdrett av arten. Fisken blir ikke overfisket pga enorme kvantum, men heller at den er sein med å bli kjønnsmoden og gir lite avkom i forhold til andre flyndrer. Anbefaler små eksemplarer av arten å slippes ut igjen om de er levende ved fangst. Det skal enda legges til at arten i norske farvann sees som livskraftig da bestanden i Norge har vært økende de siste årene. Kveita kan bli 50 år gammel, men får ikke barn før 6-årsalderen. Dette er etter min mening en av våre flotteste fisker.
-kveitefilet
-aspargus
-rød salat
-marksjampinjong
-tikka masala
pris: 150-250,- pr kg
komfort: medvind
smak: 8/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar