Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 16. juni 2015

Kveite/Atlantic Halibut/Hippoglossus Hippoglossus (Saltvann)




Kveita er en flyndre som liker seg på dypt vann, og er heller sjelden å få for hobbyfiskere her til lands. Den er meget ettertraktet og kan vel sidestilles med Piggvar som de mest eksklusive flyndrene i norsk farvann. Kjøttet er fast og medium fett. Skinnet løsner lett etter varmebehandling. Fisken er truet i vill bestand, men det drives oppdrett av arten. Fisken blir ikke overfisket pga enorme kvantum, men heller at den er sein med å bli kjønnsmoden og gir lite avkom i forhold til andre flyndrer. Anbefaler små eksemplarer av arten å slippes ut igjen om de er levende ved fangst. Det skal enda legges til at arten i norske farvann sees som livskraftig da bestanden i Norge har vært økende de siste årene. Kveita kan bli 50 år gammel, men får ikke barn før 6-årsalderen. Dette er etter min mening en av våre flotteste fisker.


-kveitefilet
-aspargus
-rød salat
-marksjampinjong
-tikka masala



pris: 150-250,- pr kg
komfort: medvind
smak: 8/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!