Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

lørdag 4. april 2020

Kroktannet Ål/Daggertooth Pike Conger/Muraenesox Cinereus (Saltvann/Brakkvann/Ferskvann)





Denne er også en sak vi tidligere har prøvd, da i en tørket og krydret utgave, men absolutt ikke så dum som mange andre i samme innfatning. Her har vi dog hva vi streber etter på oppdagfisk, nemlig sjømat i sin mest naturlige utgave. Og jeg er overrasket, for jeg så for meg noe smalere, mindre og langt fra like dekadent. Litt merkelig da denne har en makslengde på vel over to meter. Ålefisk har tradisjonelt vært godt mottatt her på siden, la oss håpe det fortsetter.
 Arten lever i det tropiske og subtropiske Stillehavet, på så å si alle dybder, og er derfor en hardfør rabbagast, med tenner som kunne få oss til å tro den var til fare for badegjester. Men den er en sky liten skapning, og flykter heller enn å angripe det som ikke er meget mindre enn den selv.
Den er enda ikke vurdert ift bærekraftighet, men er utbredt over store områder til tross for heftig fiske både kommersielt og av hobbyfiskere. Den brukes bl.a som medisin i Kina, noe som jo ofte kan tilsvare en dødsdom for mange arter.
Dette er forresten, i motsetning til de andre ålene vi har hatt til nå, en moray og ikke en eel, vil du geeke deg opp på engelskspråklige sider må du gjerne søke opp forskjellen på disse.
Rent fornøyelsesmessig er nok ikke den største nedturen her at kjøttet har en kjip og vassen tekstur eller mangler smak, men heller at det er er haug med enorme mengder lange bein som er vanskelige å unngå.
Foretrekkes i tørket og maskinelt utbeinet variant, i hvertfall her på oppdagfisk.



-kroktannet ål
-gulrot
-stangselleri
-glasskål
-sjampinjong
-shrimp paste



pris: 90-150,- pr kg
komfort: tømming av utedass
smak: 3/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!