Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 4. juli 2019

Japansk Sepiella/Japanese Spineless Cuttlefish/Sepiella Japonica (Saltvann)



Smågreier fra stillehavet, men heldigvis større enn mitten squid, som bare ble stekt til en sopihop av bløtdyrskjøtt. De minste steker lett og blir digge og sprø, mens de større derimot heller mer mot gummi i konsistens og smaker mer vassent. Det smaker vel mest av hva man putter på dem, altså, det er ganske tamme saker i bar form. Må nevnes at dette skal stekes på heftig temperatur for å unngå det sedvanlige gummi-preget vi ofte finner i små akkarer.
Arten er ikke vurdert ift bærekraftighet, men fiskes idag i store monn kommersielt. De blir maks 20cm og ligger rundt 50-80gr i vekt. Dette blir et kort innlegg om en art som egentlig ikke har noen usmak, men også veldig lite smak generelt. Vi legger bak oss en kulinarisk opplevelse vi raskt vil glemme. Kan nevnes at siden disse er "spineless" behøver man ikke åpne dem for å fjerne brusk.


-japansk sepiella
-fullkornsnudler
-snackpaprika
-vårløk
-mel
-søt soyasaus
-eddik
-koriander


pris: 80-120,- pr kg
komfort: Tja, ikke så enkelt å steke jevnt pga størrelsen
smak: 5/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!