Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 1. desember 2016

Albusnegler/True Limpets/Patella Vulgata (Saltvann)




Bedre kjent som albueskjell på folkemunne, men disse er egentlig ikke skjell i samme forstand som østers eller blåskjell, men heller en snegle som kobbungen. Albusneglene fester seg på steiner i fjære og på holmer og skjær, hvor de er stedbundne og forflytter seg bare mindre avstander på leting etter mat. kan enkelt plukkes av hvis man har en kniv. Det er viktig å rense disse godt under rennende kaldt vann, da de kan inneholde en del sand. De smaker godt og kan minne litt om kongsnegl. Kan spises med god samvittighet. Det som skiller disse sneglene fra våre andre saltvannssnegler, er at de mangler skallokk, og sånn sett er unike i våre farvann. Albusneglen er tvekjønnet og kan bli opp mot 15 år gammel.


- albusnegler
- rødløk
- nudler
- egg


pris: selvplukk (ikke til salgs som jeg vet)
komfort: strev å pelle og rense
smak: 5/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!