Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 8. september 2016

Ørret/Brown Trout/Salmo Trutta (Ferskvann)



Det kan godt være jeg har slumpet borti noe som "egentlig er den samme arten" før. Dvs. fjellørret, regnbueørret, oppdrettsørret, sjøørret osv, kjært barn har mange navn. Denne er ihvertfall viltfanget fra et norsk vann, så sånn sett fri for potensielt helseskadelig antibiotika. Hurra..!
Kjøttet er hvitt og fast, med smakfullt skinn. Har kan man være romslig med både salt, pepper og sitronsaft om man vil. Det beste kjøttet ligger like ovenfor halen.
Det fiskes lite ørret til kommersielt salg om dagen, da oppdrettsnæringen tar seg av den biten. Mange vann som har vært tomme for ørret fylles nå opp som følge av utplassering av mennesker. Det er usikkert hvilke innvirkninger dette har på andre arter, men ettersom det har vært ørret i Norge så lenge folk kan huske, og den tidligere har vært enda mer utbrett enn nå, kan man anta at dette vil gå bra.



- ørret
- poteter
- ost
- sjalottløk
- brente erter



pris: 100-150,- pr kg (hvis man finner noen som selger)
komfort: en del små bein som kan oppleves ubehagelig
smak: 6/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!