Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 22. oktober 2015

Tørkede Småreker/Acetes/Dried Small Shrimps/Acetes Chinensis (Ferskvann, Brakkvann, Saltvann)




Dette er små, hvite, krill-lignende reker som det drives massiv fangst av i asia, spesielt Kina, hvor disse kommer fra. Den selges primært i tørket utgave, ofte tilsatt store mengder salt, opp til 10%, på min pakke finner jeg ingen informasjon om saltinnhold. De vanligste utgavene jeg har sett i Norge inneholder 5% salt, som for meg i utgangspunktet er for mye. Det kreves lite koketid for å få god kraft, men bruker man for mye vann drukner lett rekesmaken. Det er lite poeng i å prøve å kreme eller tynne denne suppen, alt i alt er kraften i seg selv så god at man trenger bare noen enkle grønnsaker til.
Kjøper man denne i frosset tilstand, uten konserveringsmidler, har den bare 1 dags holdbarhet i kjøleskap, og en uke i fryseren.

-tørkede småreker
-sjalottløk
-søtpotet
-hvitløk



pris: 30-70,- pr pk i frossen tilstand
komfort: jacuzzi
smak: 6/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!