Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 29. september 2015

Oppdrettsørret/Farmed Trout/Oncorhynchus Mykiss (Ferskvann)





Oppdrettsøret fra Peru, sannsynligvis importert i store kvantum til Reitans franchiser for å gi et enda billigere alternativ til den allerede prisgunstige norske oppdrettsørreten. Det første som slår meg er at kjøttet er tørrere og magrere enn hos den norske ørreten. Får også en anelse av soyaproteinsmak i munnen av dette kjøttet som oppleves blasst. Prisen ligger vel på rundt 20 kroner for en ørret, og det er lite dokumentasjon på evt. mengder miljøgift som kan medfølge. Jeg vil ikke at dette skal være en politisk blogg, men her mener jeg at nordmenn heller bør ta seg råd til norsk oppdrettsørret, hvis man først skal ha oppdrettsørret.



-filet av oppdrettsørret
-maiskorn
-engelsk sennep
-kinakål
-epleeddik



pris: 20-40,- pr stk
komfort: kan fileteres med bare hendene
smak: 2/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!