Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

søndag 7. juni 2015

Oskjell/Modiolus/Mytilus Edulis (Saltvann)



Denne er nært slektet med blåskjellet våre, men vokser seinere, blir større, får færre avkom og vokser såvidt meg bekjent ikke i klaser når de er små. Store eksemplarer tar ofte inn mye sand på innpust, disse sandkornene blir til perler og kan brukes til pynt og diverse i smykker og sånn. Oppleves litt syrligere enn blåskjellkjøttet. Litt usikker på hva jeg skal si her, for smaken er jo nydelig, kraftig, og nesten røyka sjøaktig. Men den vil jo overdøve alle tilbehør. Anbefales å prøve for opplevelsens del, kanskje spise rått rett fra skallet. Er usikker på om disse er giftige i samme periode som blåskjell.


-oskjellkjøtt og saft fra 3 store oskjell
-1 banansjalottløk
-ferske erter
-isbergsalat
-tandoori paste
-mild chilli
-kokosmelk


pris: 100-200,- pr kg
komfort: lett å åpne med kniv, bør skylles godt og saften bør siles
smak: 7/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!