Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 5. desember 2017

Portunus Brockii/Portunus Brockii (Saltvann)





Jeg er søren ikke helt sikker på om dette er 100% portunus brockii, men etter å ha sendt noe mail frem og tilbake med representanter fra Poonsinn Thang Nguan Hah Co Ltd,  som med meget gebrokken engelsk ledet meg ut av mørket, tror jeg nå at disse krabbene mest sannsynlig kommer fra samme art. Også er de "Grade B", som i Thailand ikke handler om fangstområde eller størrelse, men heller om kvalitet.
Boksen inneholder omtrent 80% krabbekjøtt, 17% vann og resten er diverse smaksvelgjørere som salt og sukker. Denne arten er ikke overfisket og produseres i store kvantum hvert år, både i naturen og på boks. Portunus er en stor slekt med mange arter og defineres som svømmekrabber, og er ikke i nær slekt med vår egen svømmekrabbe som finnes i familien Liocarcinus. Smaken er meget mild, og minner litt om buffetkrabbe, ikke spesielt godt, men litt bedre enn kokt skinke. 
Det er 10% klokjøtt i disse, resten er fra huset/skallet, endog ikke brunt og deilig som hos en taskekrabbe. Kanskje det brune er i Grade A-produktene. Alt i alt et ok produkt, om enn noe vassent.



-portunus brockii
-grovt rundstykke
-meierismør
-bechamelsaus
-srirachasaus
-hvitløkssalt


pris: 20-40,- pr boks
komfort: boksåpner anbefales
smak: 4/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!