Jeg er søren ikke helt sikker på om dette er 100% portunus brockii, men etter å ha sendt noe mail frem og tilbake med representanter fra Poonsinn Thang Nguan Hah Co Ltd, som med meget gebrokken engelsk ledet meg ut av mørket, tror jeg nå at disse krabbene mest sannsynlig kommer fra samme art. Også er de "Grade B", som i Thailand ikke handler om fangstområde eller størrelse, men heller om kvalitet.
Boksen inneholder omtrent 80% krabbekjøtt, 17% vann og resten er diverse smaksvelgjørere som salt og sukker. Denne arten er ikke overfisket og produseres i store kvantum hvert år, både i naturen og på boks. Portunus er en stor slekt med mange arter og defineres som svømmekrabber, og er ikke i nær slekt med vår egen svømmekrabbe som finnes i familien Liocarcinus. Smaken er meget mild, og minner litt om buffetkrabbe, ikke spesielt godt, men litt bedre enn kokt skinke.
Det er 10% klokjøtt i disse, resten er fra huset/skallet, endog ikke brunt og deilig som hos en taskekrabbe. Kanskje det brune er i Grade A-produktene. Alt i alt et ok produkt, om enn noe vassent.
-portunus brockii
-grovt rundstykke
-meierismør
-bechamelsaus
-srirachasaus
-hvitløkssalt
pris: 20-40,- pr boks
komfort: boksåpner anbefales
smak: 4/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar