Jeg har ikke noe norsk navn for denne, som jo er spesielt. Humpy betyr vel noe i retning av "bulkete". Den finnes i det nordlige Stillehavet langs kysten av USA og Canada. Det drives mye industrielt fiske etter arten, men i Norge holder vi oss enda til vår kjære pandalus borealis. Den er ikke vurdert ift. bærekraftighet etter dagens fiske, men er en hurtigvoksende og fruktbar reke som legger mange egg og reproduserer i høyt tempo. De er en del av slekten kaldtvannsreker. Ikke så langt unna pandalus borealis faktisk hva utseende og størrelse gjelder. Mine eksemplarer er ferdig kokte, så man skal være forsiktig med mye varme, kan fort bli en tørr opplevelse. Rekekjøttet er smakfullt og søtlig med flott konsistens og kan fort bli en ny koldtbordsfavoritt.
- humpy shrimps
- sake
- rundstykke
- urter
- salt smør
- hjemmelaget remoulade
pris: 50-80,- pr 400gr
komfort: isbit i drinken
smak: 7/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar