Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 7. september 2017

Tobis/Småsil/Lesser Sand Eel/Ammodytes Tobianus (Saltvann)



Bifangst fra sardinfiske. Disse små plankton- og mikroorganismespisende fiskene er mer populære som agn enn på matfatet. Men her på oppdagfisk er vi vel litt som arbeiderpartiet som sier at "Alle skal med". Litt kleint slagord egentlig, minner litt for mye om Geirs "Alle skal få". Nok om det. Fiskearten lever utelukkende i nordsjøen/barentshavet og er populær mat blant fuglebestandene våre. På tross av drastisk overfiske de siste år, mest sannsynlig til fiskemelsindustrien, er arten enda ikke evaluert ift bestandens bærekraftighet. Det er en stimfisk som lever i små stimer, utenom vinterhalvåret og mørketider hvor de graver seg ned i sanden.
smaken er litt som tørr makrell, slettes ikke dumt, men heller kjøp et par pir og få mer valuta for pengene. Bein, hode og hale er bare digg og knuses lett mellom tennene. Anbefales å prøve, kanskje til og med uten batteret som jeg har lagt på. Gøy, gøy, gøy!



-frityrstekt tobis
-småpoteter
-chimichurry
-isbergsalat


pris: en god tanke
komfort: tilbakelent
smak: 5/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!