En spennende art i slekten kaninfisker, dens navn kommer som følge av de heftige mønstrene på skinnet. Den har flere giftige bein, slik de fleste av kaninfiskene har, og man bør derfor tenke seg om før man går til innkjøp av disse artene. Dem lever på grunne områder rundt skjær og rev i opp til 20 meters dyp i varmere farvann, hvor de blir opptil halvmeteren i størrelse. De unge eksemplarene trives i mindre stimer, og legger enorme mengder egg. Arten er ikke rødlistet og kan fiskes og spises med god samvittighet. Kjøttet er fast og med god struktur. Noe steril hva smak angår, men det kan maskeres med litt krydder. Det er en enkel fisk å tilberede, med lite bein. Desidert bedre enn den hvitflekkede kaninfisken jeg har smakt tidligere. Absolutt verdt å prøve.
Som et lite obs så kn fargen på kjøttet variere i denne fisken fra blek rosa til gulaktig eller hvitt.
- stykker av labyrint kaninfisk
- aspargespoteter
- sylteagurk
- mild sennep
pris: 60-100,- pr kg
komfort: som svinekotteletter
smak: 6/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar