Kaninfiskfamilien er en middels stor gruntvannsfiskfamilie hvor medlemmene ofte har navn etter hvilket mønster de har på skinnet. Man skal være forsiktig med kaninfisker da de har flere giftige pigger på finnene, noe denne også besitter. Med tanke på at min favorittfisk er fjesingen burde ikke dette være negativt :) Denne blir like i overkant av 50cm lang og trives opptil 30 meters dyp i tropiske farvann, hovedsaklig sørøst-asia og nord-australia hvor den vanligvis koser seg ved skjær og holmer. Den forer vanligvis på alger og mindre benløse vekster. De er en sosial stimfisk, men holder seg vanligvis i små stimer som sjelden overstiger 10 fisker. Bestanden er ikke rødlistet, men heller ikke evaluert, og jeg regner med at det kommersielle fisket etter arten er begrenset, dog eksisterende. Det er lett å blande denne arten med den linjede kaninfisken Siganus Javus.
Denne smaker meget blast, og kjøttet inneholder mye væske. Smaker i det hele tatt usansynlig lite, vesentlig mindre enn billig-kjøttpuddingen fra coop faktisk. Kjøttet har fin struktur, og med dugelig krydder og tilbehør kan den kanskje minne om skikkelig matfisk..
- stykker av hvitflekket kaninfisk
- sylteagurk
- ertestuing med gulerotbiter
pris: 60-100,- pr kg
komfort: ferdig kuttet, enkel å steke riktig.
smak: 3/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar