Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 4. mai 2017

Asiatisk Klatrefisk/Climbing Perch/Climbing Gourami/Anabas Testudineus (Ferskvann/Brakkvann)



Min andre gurami på denne siden. Dette er en liten fisk man kan spise masse av med god samvittighet Ikke er den rødlistet, eller truet på noe vis, ei heller er den ønsket noen andre steder enn i dens naturlige habitat i sørøst-asia. De kan leve opptil 6 døgn på land og må derfor sees på som en nærmest amfibisk art. En fisk som dessverre er meget populær i akvarium og hagedammer. Mange idioter har jo akvarium og hagedammer, og har sluppet levende eksemplarer ut rundt forbi. Dette har skap mye trøbbel.
Disse eksemplarene er rensket for innmat og halekupert før nedfrysning, ellers ganske hel fisk. Den har en ganske vassen konsistens og en haug med bein. Det man får pelt løst av kjøtt er faktisk ikke så verst på smak, selv om det oppleves litt anemisk og smaksfattig. Hele opplevelsen er såpass like under middels at det frister ikke til gjentakelse. Kan virke som jeg er i overkant negativ i dette innlegget, men det er ihvertfall genuint og ærlig...


-asiatisk klatrefish
-sjalottløk
-sukkererter
-couscous


pris: 50-100,- pr pk
komfort: slipper å sløye, ellers ganske lite komfort
smak: 4/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!