Dette er en av de mest fiskede akkarartene i verden hva kommersielt fiske angår, og totalt kvantum utgjør nærmere 25% av totalt kommersielt akkarfiske på verdensbasis årlig. Jeg har inget helt eksemplar, men masse bilder finnes online. Disse bitene er fra hodet og er ferdig trimmet og snittet før salg. På tross av stort fiske er ikke arten rødlistet og funn tyder på at den er bærekraftig under dagens uregulerte fiske. De lever i et år hvor de legger ca 750.000 egg hver.
Dette kjøttet som er masseprodusert inneholder endel vann som kommer til å syde ut i pannen under steking, og føre til at kjøttet blir helle kokt enn stekt. Det kan være lurt å legge dem i litt papir en halvtime før steking. Det er også ganske smakløst, og trenger i tillegg til salt og pepper både syre og sødme for å klare seg på egen hånd. Denne akkaren er ofte å finne som bestanddeler i andre produkter, mens den spises sjeldnere som eneste protein.
-argentinsk akkar i biter
-grillpotetsalat
-isbergsalat
pris: 80-100,- pr kg
komfort: til denne utgaven trenger man bare en stekepanne
smak: 4/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar