Barracudaene, en grådig, avlang, tømmerformet drapsmaskin av en rovfiskfamilie. Kanskje kan de minne litt om gjedde hvis vi skal sammenligne med våre egne arters kroppsform. Noen av artene kan bli opp mot 6 meter lange og de er stort sett altetende i vill tilstand. De finnes i alle verdenshav, men foretrekker varmere, tropiske havområder. Mitt eksemplar er arten Obtusata, som ikke blir stort større enn en halvmeter lang, men allikevel er en nådeløs jeger som beveger seg hurtig over store strekninger på utkikk etter mat.
Kjøttet er ganske magert, med flott blågrå farge på toppen der hvor det smaker ganske oljeaktig. Ellers er det et ganske vassent og porøst kjøtt som jeg kan se for meg vil passe fint i gryter eller supper, men alene blir den litt blass og er avhengig av godt salt og krydder, evt. smaksrik saus. Den har et klart kjøttaktig preg med en sær smak som minner om dufta av bensin. Bør prøves fordi den er såpass spesiell, men ikke sikkert smaken passer for alle.
- stykker av stripet barracuda
- grønnsaksblanding
- fiskesaus
pris: 100-160,- pr kg
komfort: sirkler som kan grilles som biff
smak: 4/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar