Trevally er en ganske stor familie av forskjellige arter, som jeg har prøvd lite av fra før. Etter noen undersøkelser og fomling på verdsveven har jeg kommet frem til en middels kvalifisert gjetning på at vi her snakker om en bludger trevally aka bludger. Det er en av de vanligste trevallyene, som fiskes kommersielt og kan bli ganske store. Utbredelsen strekker seg fra østsiden av Sør-Afrika og østover helt opp til Japan, sørlige middelhavet til stillehavet. Det er en mager fisk, med en del bein og tykt skinn. Skinnet kan nesten minne om silver pomfret sitt, bortsett fra at det ikke løsner på samme måte under steking. En flott fisk som er et godt alternativ til laks i wok, taco eller annet.
- trevally i stykker
- hoi sin saus
- wokgrønnsaker
pris: 90-120,- pr kg
komfort: magert kjøtt som tåler god temperatur
smak: 7/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar