Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

tirsdag 4. april 2017

Bludger/Bludger Trevally/Carangoides Gymnostethus (Saltvann)




Trevally er en ganske stor familie av forskjellige arter, som jeg har prøvd lite av fra før. Etter noen undersøkelser og fomling på verdsveven har jeg kommet frem til en middels kvalifisert gjetning på at vi her snakker om en bludger trevally aka bludger. Det er en av de vanligste trevallyene, som fiskes kommersielt og kan bli ganske store. Utbredelsen strekker seg fra østsiden av Sør-Afrika og østover helt opp til Japan, sørlige middelhavet til stillehavet. Det er en mager fisk, med en del bein og tykt skinn. Skinnet kan nesten minne om silver pomfret sitt, bortsett fra at det ikke løsner på samme måte under steking. En flott fisk som er et godt alternativ til laks i wok, taco eller annet.


- trevally i stykker
- hoi sin saus
- wokgrønnsaker


pris: 90-120,- pr kg
komfort: magert kjøtt som tåler god temperatur
smak: 7/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!