Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 5. april 2017

Vanlig Korstroll/Common Starfish/Asterias Rubens (Saltvann)




Art nr 200 på denne siden, en art som er tilgjengelig men sterkt undervurdert i Norge. Jeg mener at dette er arten "vanlig korstroll", dog den ser noe mørkere ut etter at den har kronglet seg litt sammen. Det er ni underarter i sjøstjernefamilien korstroll, og dise er de vi vanligvis finner i norske farvann. Som i krabben finnes det lyst og mørkt kjøtt i sjøstjerna. Det lyse kjøttet er sørlig og kan minne om rekerogn, dette ligger helt i starten av armene, inn mot kjernen, og når man trekker av et bein ser man tydelig at det ligger på begge sider med brunt kjøtt i midten. Det brune kjøttet er det mest av, og set smaker ikke ulikt en bløtere utgave av det brune inni krabbeskjellene. For min del har jeg bare tatt med det lyse kjøttet, anlagt på en teskje, litt deja-vu til da jeg prøvde berggyltlepper og kobbunger. Man blir ikke mett, men det lille som er smaker himmelsk.
En liten advarsel, disse er ferdige på et par minutter bare, ta dem ut før beina løsner fra kroppen. Hvis ikke flyter vann inn i beina og tynner ut smaken.


- syltet gulrotskrell
- nudler
- soyasaus
- sjøstjerne



pris: selvplukk
komfort: Legg stjerne i kokende vann, vent til den blir rød, ta ut, ferdig!
smak: 9/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!