En svær makrell som kan bli opp mot 70kg og 2,5 meter, noe som gjør den til den største av de store makrellartene i havet mellom asia og australia, hvor den finnes i rikest monn. Den beveger seg hurtig og kan finnes helt til det østlige afrika i mindre kvantum. Den trives på grunt vann langs kysten og beveger seg sjelden ut på dypet. Foretrekker også vann med lavere saltinnhold enda den sjelden beveger seg inn i brakkvann. Den er ikke en spesielt ettertraktet matfisk, og mesteparten av fisket går til industrielt fiskebollemakeri. Endog er den ettertraktet for hobbyfiskere som ønsker en god kamp. Noen eksemplarer kan inneholde ciguatera, som er en algegift som kan føre til matforgiftning. Den er rødlistet som "nær truet" som følge av overfiske. Blir ingen gjenganger her i huset før sistnevnte blir re-rangert.
Kjøttet bryter fort og faller fra hverandre, kan oppleves tørt, minner litt om tunfisk, og svever mellom lysebeige og eggeskal i farge. Men med god steketemperatur og 7/3 minutter i panna blir dette magisk. Kunne lett ha gitt denne en perfekt score, men det er ingen lett fisk å krydre og tilberede riktig. Sterkt krydder vil drepe dette kjøttet.
NB: Kjøttet på halestykkene er blir mye fortere gjennomstekt og tørt enn de som henger over buken.
- stykker av indisk kongemakrell
- småpoteter
- pesto
- sukkererter
- vårløk
pris: 80-140,- pr kg
komfort: ikke mye arbeid, men nøyaktighet er fundamentalt
smak: 8/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar