Asiatiske arter var såpass gøy at vi kjører enda en måned med samme tema, før vi beveger oss over på mer variasjon i april. Dette er en relativt liten fisk som har en makslengde på rundt 30 cm, den lever vanligvis i mindre stimer og holder seg på dyp opptil maks hundre meter, men ofte så grunt at de kan fanges med et bra stangkast fra land. På tross av navnet er denne utbredt langs nesten hele sørkysten av asia og østkysten av afrika. Den har også kommet seg over til middelhavet hvor den tidligere ikke er observert. Det er ikke foretatt noe forskning på bestanden da den tradisjonelt er en lite fisket art. Skal jeg være dønn ærlig synes jeg denne er en flott fisk å se på! Det er en såkalt falsk brasme, som kan minne om en blanding mellom brasme og snapper.
Kjøttet er fast og blir fort gjennomstekt, maks 3 minutter i panna på sterk varme med skinnsiden ned, og 30 sekunder vendt. Smaken er mild, litt blass og nyanseløs. En fisk som mange barn nok vil like, men ikke noen delikatesse dessverre. Kan ellers nevne at det er mange bein i disse små rakkerne.
-japansk trådinnet bramse fileter
-brokkoli
-blomkål
-pastabånd
pris: 60-100,- pr kg
komfort: Masse bein, men enkel å filetere
smak: 4/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar