Denne arten finnes utelukkende i stillehavet, fra nordsiden av New Zealand og opp mot Japan. Det drives kommersiell fiske etter arten, men den er ikke spesielt utbredt som mat utenfor det asiatiske kontinent. Amphioctopus-slekten består av 16 arter hvorav fangsiao er en av de mest utbredte. Ellers vet jeg flaut lite om denne arten og det florerer ikke akkurat av informasjon på nettet. Den er ikke faretruet, og heller ikke skadelig for mennesker.
Årsaken til at min gryte her er brun som Mussolinis ideologi er at jeg hadde riskorn med mye stivelse i, som gjorde hele greia grå, og da var det bedre å tilsette litt kulør for min egen opplevelses del.
Kjøttet på denne har en tørr og ru konsistens, og smaker mer gjørmefisk enn søtt og deilig akkarkjøtt. Vanskelig å si så mye mer da smaken ellers er meget nøytral. Ikke verdt bryet for min del, lett å finne bedre oppdrettsakkarer til overkommelige priser i de fleste asiatiske matvarebutikker.
- amphioctopus fangsiao
- asiatiske sopp av ukjent kaliber
- grønn chilli
- løk
- ris
- spekepølse
- risvinsedikk
- sukker og salt
- kapers
pris: 40-80,- pr kg
komfort: i biter
smak: 2/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar