Guramier er i vesten mest kjent som akvariumsfisk. I sørøstasia, hvor den sees på som en bedre middag, er standard prosedyre å kutte av den hodet og fylle kroppen med en blanding av guramirogn og grønnsaker før den grilles. Jeg skal være enig i at dette er en fantastisk god fisk, med mye smak og fast fint kjøtt. Eneste problemet er at den har enorm mengder bein, som det er en møysommelig jobb å fjerne. Slangeskinnsguramien puster både luft direkte og gjennom gjellene, så den er på noen vis en amfibisk fisk, men i motsetning til walking catfish o.l. har den ikke evnen til å bevege seg særlig effektivt på land. Bestanden finnes i stort monn i sine opprinnelige geografiske områder, og er en viktig matfisk. Kan absolutt anbefales om man har tålmodighet til å rense dem, eller er glad i bein i maten.
- slangeskinnsgurami uten hode
- ertestuing
- rødløk
pris: 60-100 pr kg
komfort: bein, bein, litt kjøtt, bein bein, litt kjøtt osv..
smak: 8/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar