En liten porsjon blekksprut, fra en liten blekksprutart som blir maks 9cm lang. Den koser seg langs kysten av det vestlige stillehav fra Kina til Vietnam, samt Hong Kong. Her finner de skjulested blant steiner og tomme skjell på havbunnen. Selv om det knapt drives kommersielt fiske etter arten, og de ikke selges separat, kan små biter av den ende opp i fryste sjømatmikser. Slik har jeg funnet mine biter.
De lever i voksen tilstand som bentos, mens unge eksemplarer lever av plankton i høyere vannlag. Selv om disse nok aldri vil bli noen anerkjent matkjøtt som følge av liten størrelse, liten geografisk utbredelse og at de er vanskelige å fiske, har de absolutt noe av det møreste blekksprutkjøttet jeg har vært borti. Fløyel og varm kniv i smør er assosiasjoner som kommer til meg her. Smaken er også god og står bra til salt kjøtt og andre smakfulle ingredienser.
-marbled octopus
-steinsopp
-ris
-spekepølse
-grønn chilli
-løk
-ingefær
-worchestershiresauce
pris: 40-80,- pr kg
komfort: vanskelig å varmebehandle riktig
smak: 8/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar