Denne måneden skal Oppdagfisk utelukkende ha asiatiske arter som tema, følg med!
Disse muslingene her er fra det vestlige middelhavet, og er hentet fra små skjell som ikke er vokst til vongole-størrelse, muligens, det er ganske flate skjell. 1000/1500 for dem som er kjent med tallenes mening. Jeg er ikke riktig sikker, men vil anta at de kommer fra et eller annet slags oppdrettsfasilitet. Undulatvenusmuslingen har, foruten veldig mange poeng i scrabble, noen flotte skjell som gjør seg på mang en peishylle. Som mat er denne utbredt i sør-asia, men ellers blir den mest sett på som unyttige skjell og krabbemat. Arten går under to forskjellige latinske navn, men det er altså snakk om én art. Muslingenes lille kropp, ca en kvart fingernegl, gjør at de ikke skal ha mye varmebehandling, og dermed setter lite smak til andre ingredientser.
Når sant skal sies synes jeg disse muslingene smaker mest som våt papp. Kanskje burde de tilberedes helt annerledes, men har man ikke asiatiske spesialkokebøker for hånden tror jeg ikke dette er noe å prøve seg på.
-undulatvenusmuslinger
-løksuppe
-grovkvernet sort pepper
pris: 80-120,- pr kg
komfort: ferdig pelt er de jo litt som fjorland, skal bare varmes opp
smak: 2/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar