Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

fredag 6. januar 2017

Atlanterhavs Dypsjø-Kamskjell/Atlantic Deep-Sea Scallop/Placopecten Magellanicus (Saltvann)




Disse drives det stor fiske og oppdrett av, og da de for det meste selges på det amerikanske markedet, selges de uten rogn. Dette er snålt synes jeg, da kamskjellrogn er en av livets store delikatesser. Disse kamskjellene holder til i nordvestre del av atlanterhavet langs kysten av USA og Canada. De er viktige hva kommersielt fiske angår, og høstes i forsvarlig monn ifølge forvaltningstilsynet. Smaken er søtlig og konsistensen kremet. Utrolig godt! Trenger ikke noe fancy tilbehør, og skal ihvertfall ikke kastes i ei wokpanne sammen med noe krimskrams fra findus. Dette er så snadder at gulroten og løken i min rett nesten blir for distraksjoner å regne. Men et glass frisk halvtørr hvitvin er en perfekt følgesvenn. Festmat!



-atlanterhavs dypsjø-kamskjell
-gulrot
-løk
-1 glass god hvitvin


pris: 150-200,- pr kg
komfort: lett å oversteke, kan da bli harde og gummiaktige
smak: 9/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!