Dette er den mystiske skjellbrosmen, som faktisk ligner mer på en lyr med rødlige skjell enn en brosme i mine øyne. Noen land ser på denne som en egen art i toskefamilien og ikke en underart av brosme. Mens den er sjelden her til lands, finnes den i store kvantum sørover i Europa, og den er ikke truet. Den har relativt små skjell som er myke og derfor vanskelige å skrape av. Det er lettere å bare fjerne skinnet med kniv. Den er nesten som torsken da kjøttet faller lett fra hverandre ved varmebehandling og kan fort bli tørrstekt. Alt i alt synes jeg det er kjempespennende å prøve denne arten, men hadde jeg hatt bind for øynene hadde jeg vel i 9 av 10 tilfeller gjettet på at det var torsk.
-filet av skjeggbrosme
-nyløk
-italiensk salat
-mild grønn chili
-sjampinjong
pris: 70-150,- pr kg
komfort: som torsk eller lange
smak: 2/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar