Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 2. juli 2015

Sjøtunge/Slips/Common Sole/Solea Solea (Saltvann)




Denne er glad i varmere hav enn vi har, men den kommer seg oppover langs norskekysten på sommerhalvåret. Arten er merkelig da dens kjøtt ikke er distribuert likt på begge sider av kroppen. Den ene halvdelen er fylt med kjøtt, den andre er nesten hul. Skinnet er som sandpapir, og ikke godt å spise. Kjøttet er fast, søtlig og lett. Delikat er kanskje ordet jeg leter etter, den hare bare det minuset at kjøttet ikke faller fra skinnet som det ofte gjør hos andre flyndrer. Sjøtungen er pr idag rødlistet som følge av overfiske, men den er bedre representert i noen områder enn andre.
Om ikke Donald Trump har rett, vil flere og flere av denne arten komme i norske farvnn ettersom havtemperaturene øker i årene som kommer.


-filet av sjøtunge
-rogn av sjøtunge
-nypoteter
-gulerøtter
-nyløk
-kraft av øl og lam


pris: 100-150 pr kg
komfort: en av de vanskeligste flyndrene å håndtere
smak: 7/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!