Denne blandes ofte med bagre marinus, som også er en saltvannsmalle, også kjent som gafftopsail catfish, så vi snakker kanskje her om to arter som er veldig like. Uansett, denne arten finnes utelukkende langs kysten av det Nord-Østlige Sør-Amerika. Den finnes her også i brakkvann og trives ved elvemunninger, elver og vann der saltinnholdet er lavere. Den har såvidt jeg vet noen pigger og tagger som kan være vonde for mennesker, men er ellers helt ufarlig. De blir ca halvmeteren lange og det drives noe kommersielt fiske etter arten. Den er ikke rødlistet og kan spises med god samvittighet. Dette er også vår andre saltvannsmalle på oppdagfisk, den første var sciades proops, også den tørket.
Åja, tørket fisk er jo kanskje ikke det lekreste, så som denne siden er bygget, vil jeg, om jeg skulle finne bagre bagre i annen tilstand, forkaste dette smaksnotatet og lage et nytt. Enn så lenge gleder vi oss over en ny art! :) (bilder finnes ellers på google, det er en malle med sykt høy ryggfinne)
Nå skal det nevnes at nevnte art fremstår ihjelkokt og smakløs, rett og slett som tørrfisk uten salt. Jeg ser alle de praktiske fordelene ved å tørke fisk, men smaksmessig finner jeg ingen gevinst. Over og ut..
-colombiansk havmalle
-isbergsalat
-grønn paprika
-cherrytomater
-balsamicodressing
pris: 30-60,- pr pk i tørket tilstand
komfort: greit nok, tar bare litt tid med utvanningen
smak: 3/10 (fordi det er ingen usmak)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar