Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

fredag 2. mars 2018

Gullstripet Sardin/Goldstripe Sardinella/Sardinella Gibbosa (Saltvann)





Gullstripet sardin er en godt besatt art som i hovedsak finnes nord for Australia og opp mot Japan i øst og India i vest. Den lever opp mot 70 meters dyp, så ganske tett på kysten. Den blir 17cm på det største og brukes for det meste i industrielle fiskeprodukter, slik som dette. Det drives en del kommersielt fiske av arten, som enda ikke er vurdert ift bærekraftighet.
Produktet jeg har er produsert i Holland, og består av hele sardiner med hodet av. Disse ligger i en særdeles uttynnet tomatsaus med vann, soyaolje og 6.2% tomat. Sausen smaker mer soya enn tomat. 
Kjøttet oppleves langt tørrere enn f.eks sild og makrell som vi ofte finner i lignende produkter her til lands. Dette, samt den kjedelige sausen den får svøpe i post mortem, gjør det litt intetsigende. Selve fiskekjøttet er ganske digg, ikke ulikt brisling, hvis brislingen er kokt litt for lenge. Helt greie saker, beinene sjenerer ikke mer enn at man greit kan spise dem.



-gullstripet sardin m saus
-rugbrød
-syrnet hollandsk smør
-pak choi-blader



pris: 30-50,- pr boks
komfort: litt bein, merkes nesten ikke
smak: 5/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!