Gullstripet sardin er en godt besatt art som i hovedsak finnes nord for Australia og opp mot Japan i øst og India i vest. Den lever opp mot 70 meters dyp, så ganske tett på kysten. Den blir 17cm på det største og brukes for det meste i industrielle fiskeprodukter, slik som dette. Det drives en del kommersielt fiske av arten, som enda ikke er vurdert ift bærekraftighet.
Produktet jeg har er produsert i Holland, og består av hele sardiner med hodet av. Disse ligger i en særdeles uttynnet tomatsaus med vann, soyaolje og 6.2% tomat. Sausen smaker mer soya enn tomat.
Kjøttet oppleves langt tørrere enn f.eks sild og makrell som vi ofte finner i lignende produkter her til lands. Dette, samt den kjedelige sausen den får svøpe i post mortem, gjør det litt intetsigende. Selve fiskekjøttet er ganske digg, ikke ulikt brisling, hvis brislingen er kokt litt for lenge. Helt greie saker, beinene sjenerer ikke mer enn at man greit kan spise dem.
-gullstripet sardin m saus
-rugbrød
-syrnet hollandsk smør
-pak choi-blader
pris: 30-50,- pr boks
komfort: litt bein, merkes nesten ikke
smak: 5/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar