Den andre flyvende akkaren på denne siden, i tillegg til den europeiske flyvende akkaren. Men er de virkelig flyvende, som flyvefisk? Ifølge noen forskere og internettsider så gjør de altså dette, men det finnes lite visuelt opptak av nevnte luftakrobatikk. Men siden vi liker å være litt eksentriske her på oppdagfisk fyrer vi av en "Lufta" i parantesen. Er det ikke gøy å bare kaste alle hemninger innimellom??
Uansett, mest sannsynlig er det vel at disse artene tar seg et vak av og til, likesom laks og ørret av og til gjør. Det er en hurtigvoksende art som kun lever en sesong. De fiskes i ilt tempo i Øst-Asia av land som Japan, Sør-Korea og Kina m.f. Utbredelsen strekker seg fra vestsiden av Canada til andre siden av Stillehavet hvor den lever i de øverste vannlagene.
Dette er absurd enkel mat. Fyr panna på på sterk varme, la den steke til den krøller seg sammen, så er den mør og fin. Det er ikke så mye smak dessverre, men i motsetning til endel andre akkarer, blir ikke denne hard eller gummi-preget i konsistensen. Mildt og behagelig.
-flyvende japansk akkar
-løk
-brokkolispirer
-sweet chilli saus
-soya saus
pris: 60-100,- pr kg
komfort: som tofu
smak: 6/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar