Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

søndag 4. mars 2018

Nordlig Hvitting/Northern Whiting/Silver Sillago/Sillago Sihama (Ferskvann/Brakkvann/Saltvann)





Dessverre ingen hel fisk. Det er usikkerhet om hvor utbredt arten er, det registreres jevnlig fiske av arten fra størsteparten av Stillehavet, mens mange mener den bare finnes i det sørlige rødehavet. Såvidt jeg vet verken medlem av hvitting- eller torskefamilien.
 Den lever hovedsaklig nært land på langgrunne strender, hvor den fiskes i stort monn kommersielt, men tar seg også noen turer opp i elver. Den er ikke vurdert iht. bærekraftighet kontra dagens fiske, men artene holde seg ofte i områder som er fredet, hvor det ikke drives fiske, så det tyder kanskje godt?
Ellers kan det sies at dette er en liten fisk som kan runde 30cm i lengde.
Smaken er som stekt sei, super matfisk! Saftig, fast kjøtt med mild smak. Kan nesten minne om kolje. Fantastisk god fisk, stillehavsfisk skal vanligvis ikke smake så mye som denne, ihvertfal ikke strandfisk.

(Oppdatert: Dette er en art innen Sandabborfamilien, den mest utbredte og tallrike faktisk, som nå har spredd seg til Middelhavet)



-nordlig hvitting
-avocado
-tomat
-gul løk
-bacon
-bullet chilli



pris: 60-120,- pr pk
komfort: enkel filetering, men gjør det mens de er kalde
smak: 8/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!