En stillehavsfisk som er ettertraktet for sitt kjøtt, som omtales som en delikatesse. Den lever i Stillehavet fra Øst-Afrika til Japan og Australia. De lever på relativt grunt vann fra 10-75 meters dyp, og er stedbundne. Dette betyr at det ikke drives stort kommersielt fiske av bestanden, men også at den er ekstra sårbar hvis den utsettes for større inngrep langs kystene den lever. Som følge av undersøkelser av bestanden i den persiske gulf er den vurdert som "ikke truet". Enn så lenge arten fiskes etter med mer eller mindre primitive redskaper, er dette et godt alternativ til mye annet. Men steder som rødehavet og Sri lanka er bestanden nesten utryddet som følge av at de startet stort kommersielt fiske etter den.
Det drives ingen oppdrett av arten, og mitt eksemplar(er) er linefanget langs kysten av Sri Lanka. Tror dette er den andre keiserabboren på Oppdagfisk, woop woop!
Som man ser av bildene gir den god avkastning i kjøtt/bein-ratioen, og kjøttet oppleves skikkelig fast og fint, nærmest som marulk eller steinbit.
Kjøttet er nærmere indrefilet hva konsistensen gjelder, supermørt og kjempegodt, trenger bare enkle krydder. Syyykt snadder fisk!
Forresten er dette art #250 som det er publisert notat av på oppdagfisk, hu og hei! :)
-skinnende keiserabbor
-rødbeter
-samsøpoteter
-rødløk
pris: 80-140,- pr kg
komfort: takknemlig å jobbe med
smak: 9/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar