Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

søndag 4. februar 2018

Vanlig Sandskjell/Sand Gaper/Mya Arenaria (Saltvann)




Små muslinger i halvstore skjell, kan minne om grålige utgaver av Spisula Solidisima, ihvertfall av utseende, enda artene ikke er i nærmere slekt. Smaken er dessverre også ganske lik, også hva gjelder konsistens, her er vi på salt gummi for alle penga, og mye kjipere smak enn mindre vongoleskjell. Her leter jeg igjen med lommelykt og lupe etter positive ting å si, skjellene er jo litt fine da..
Det drives mindre fiske etter arten enn hva som kanskje burde vært, da arten nå har funnet veien over Atlanterhavet og er listet som uønsket langs kysten av Canada og USA. Opprinnelig en nordeuropeisk art. Det konsumeres noe av mennesker, men mer av otere og andre kystdyr da de er enklere å knuse enn en del andre muslinger.
I Storbritannia kalles de blant annet piss clams, meget beskrivende for min opplevelse av arten, om enn navnet kommer av deres evne til å sprute vann..
Jeg vet mange ser på disse som delikatesser, dessverre er min opplevelse en ganske annen.

Edit: Bildene her er tatt med et elendig mobilkamera, det og en stygg skål gjør inntrykket ekstra rustikt ;)



-sandskjell
-gulrot
-gul løk
-rød chilli
-hurtignudler
-pad thai sauce



pris: 200-400,- pr kg
komfort: snik inn kniven mens de puster
smak: 2/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!