Fra tidligere har vi bare prøvd Sphyraena Obtusata hva angår barrakudaer, det er en mindre art, og som navnet sier er den stripet. Dette derimot, er den fryktede monsterfisken barrakuda, som tar for seg alt fra småfisk til blekkspruter og annet mellomstort knask, spiser vel omtrent alt de kommer over. Vanligvis lever de ute på havet hvor de sniker seg inn på byttene som de overrasker med en vanvittig akselerasjon. Men de kan også finne små skjær og holmer hvor det yrer av live, her tar de seg fort tilrette øverst i næringspyramiden, og verner om det nye økosystemet sitt mot farer utenfra. Det finnes ingen samhold blant barrakudaene, som er streifende, enslige individer. De kan også angripe mennesker, men er sjelden farlige for oss.
Når man jobber med slik fisk som har vært fryst, spesielt barrakudaer med deres porøse kjøtt, anbefales det å prøve å trekke ut en del vann fra kjøttet før det stekes. Ellers vil pannen raskt fylles opp av hvitgrålig vann fra fiskekjøttet og kokes istedenfor stekes. Kjøttet er magert, men med fin struktur, litt daut og vassent hva gjelder smak. Smaker vel stort sett det du slenger på den, og evt tilbehør.
Min andre barrakuda i boka, det blir nok flere, selv om denne ender opp midt på treet.
-barrakuda
-jordskokk
-sjalottløk
-hjertesalat
-hvit aspares
pris: 120-180,- pr kg
komfort: som torskeskiver
smak: 5/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar