Da er vi tilbake til tørkede reker, med skrekkblandet fryd. Ikke noe godt norsk navn på disse, men det er en svær bestand som finnes i størsteparten av Stillehavet, hovedsakelig på grunnere vann. Det fiskes årlig 300 000 tonn av arten, så det er således en viktig art.
Dette er små reker, og kanskje ikke noen delikatesse? Etter å ha ligget i et vannbad for å fjerne noe av saltinnholdet på 5%, sitter jeg igjen med litt smakløse reker, og en skål med deilig saltsøtt vann.
Det står på pakningen at dette er "peeled shrimps", noe som her betyr at de har fjernet hodet mens resten av skallet og beina er stort sett intakt på det fleste.
Rekene oppleves ganske tørre med lite smak. Litt salt og bittelitt sødme. Som vi vet er vannet saltere i Stillehavet, og dermed er artene mindre salte enn i Atlanterhavet. Gøy å ha prøvd, men ingen umiddelbar favoritt. Sikkert å finne i mye hermetikk og fryste middagsretter som inneholder reker.
-trachysalambria curvirostris
-rødløk
-lettmajones
-pesto
-rugbrød
pris: 20-40,- pr pk
komfort: kan man fylle en skål med vann er man i mål
smak: 3/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar