Det finnes såvidt meg bekjent ikke noe norsk navn på denne arten, så da tar jeg i bruk en fri tolkning. Dette er tørket fisk a la norsk tørrfisk, så får prøve noe med tomatsaus da? Bacalao anyone? Viktig å la kjøttet trekke lenge i vann, samt bytte ofte for å kvitte seg med mest mulig av det overflødige saltet. Dette er scomberoides, som er en slekt som kan minne om scombidrae, makrellfisk, og kun finnes i Stillehavet. Slekten består av bare 4 arter.
Kjøttet oppleves mørt, men ganske intetsigende, lite smak, noget tørt og heller papp-aktig hva konsistens angår.
Jeg prøver så langt det går an å holde meg til fisk som er fryst eller fersk, men noen ganger blir det hermetikk og tørket kjøtt også. Håper ikke det kommer å skje så altfor ofte.
-flekkstripet dronningmakrell
-tomatsaus
-neper
-rødløk
-gulrot
-sjalottløk
-bullet chilli
pris: 40-60,- pr pk
komfort: kjedelig smak, enkelt å lage
smak: 3/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar