Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

torsdag 5. oktober 2017

Flekkstripet Dronningmakrell/Doublespotted Queenfish/Scomberoides Lysan (Saltvann)




Det finnes såvidt meg bekjent ikke noe norsk navn på denne arten, så da tar jeg i bruk en fri tolkning. Dette er tørket fisk a la norsk tørrfisk, så får prøve noe med tomatsaus da? Bacalao anyone? Viktig å la kjøttet trekke lenge i vann, samt bytte ofte for å kvitte seg med mest mulig av det overflødige saltet. Dette er scomberoides, som er en slekt som kan minne om scombidrae, makrellfisk, og kun finnes i Stillehavet. Slekten består av bare 4 arter.
Kjøttet oppleves mørt, men ganske intetsigende, lite smak, noget tørt og heller papp-aktig hva konsistens angår.
Jeg prøver så langt det går an å holde meg til fisk som er fryst eller fersk, men noen ganger blir det hermetikk og tørket kjøtt også. Håper ikke det kommer å skje så altfor ofte.



-flekkstripet dronningmakrell
-tomatsaus
-neper
-rødløk
-gulrot
-sjalottløk
-bullet chilli


pris: 40-60,- pr pk
komfort: kjedelig smak, enkelt å lage
smak: 3/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!