Har bare fileter av denne, men av utseende skal den ikke være ulik vår egen lysing. Den finnes i all hovedsak langs østkysten av Sør-Amerika, langs det sydvestlige atlanterhav. På tross av dens mangel på utbredelse blir det drevet storstilt kommersielt fiske av arten. Den er på tross av dette enda ikke vurdert ift bærekraftighet. Fra hva jeg kan lese på FAO er fangsten av arten økende. Om dette skyldes flere båter eller mer fisk i havet er jo vanskelig å vite. Den blir maksimalt rundt meteren lang, vanligvis rundt halvmeteren, og trives best mellom 100 og 200 meters dyp. Mine eksemplarer er fanget av fiskerinasjonen Argentina, som står for 90% av fangsten på verdensbasis. Tidligere ble arten kun eksportert til Nord-Amerika, men den er i de senere år også eksportert til Europa. Kjøttet er hvitt og flott, holder brukbart sammen i panna selv uten skinn, og smaker som deilig ungtorsk. Dette er valuta for pengene og noe helt annet enn de pangasiusfiletene vi importerer og selger i samme prissjikt her til lands, imponert! Disse er kjøpt i Danmark.
-filet av argentinsk lysing
-sjampinjong
-rød chilli
-vårløk
-tomat
-bernaisesaus
pris: 80-100,- pr kg
komfort: strykefritt
smak: 7/10
Bra info,takk for det.kjøpte dette i Kosovo ,fryst og panert.lurte da på om dette smaker som torsk.
SvarSlett