Dette er en fisk som hovedsaklig holder seg rundt den persiske gulf og arabiahavdelen av det indiske hav, enda den kan finnes utenfor disse områdene også. På tross av sin smale og relativt korte fysikk er den en sulten rovfisk som tar godt for seg av mindre arter. Mine eksemplarer er kjøpt i tørket utgave, det er uhyre sjelden å finne disse til salgs i annen tilstand, med mindre man reiser langt sørøstover. Jeg har vannet dem ut i en blanding av kaldt vann og eddik i om lag 24 timer, for å få bort mest mulig salt og evt. overfladisk krydder. Da disse i utgangspunktet er kokt før de er blitt saltet ihjel skal jeg bruke dem som man gjør med spareribs, steke på lav varme med en spennende barbequesaus. Jeg skal være den første til å innrømme at dette kanskje er en bommert hva fremgangsmetode angår. Men det smaker bare salt og sterkt med en distinkt salmiakk- og såpesmak. Ingenting som minner om fisk.
-fileter av tørket stor øglefisk
-hjertesalat
pris: 40-70,- pr pk
komfort: tja, vanskeligere å svelge enn å tilberede
smak: 0/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar