Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

lørdag 1. oktober 2016

Chapila/Indian River Shad/Gudusia Chapra (Ferskvann)





Disse småfiskene som oppholder seg i elver i India, Bangladesh og sikkert flere asiatiske land, blir beskrevet som sardiner på pakken min, og er i så måte mine første ferskvannssardiner. Kanskje finnes det flere sild/sardiner enn mai- og stavsilda som kan trives godt i ferskvann?
Dette er produkter av fiskeristaten Bangladesh, og i så måte finner jeg lite info om produktet, som f.eks om det er oppdrettsfisk eller viltfanget. De blir ferdig giljotinert og tømt for innmat innen eksport. Man kan ellers filetere disse med fingrene, kjøttet er mørkt og har fast, fin konsistens. Ellers oppleves kjøttet ganske tørt og kjipt, ikke ulikt våt bomull faktisk.



- fileter av chapila
- 4 økologiske egg fra frittgående burhøns
- vårløk
- hvitløk
- jalapenos



pris: 40-80,- pr pk á 300gr
komfort: kan som sagt fileteres med bare nevene
smak: 2/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!