Okei, jeg skal innrømme det først som sist. Jeg har ikke klart å få tak i ferske eller kokte intakte haler av denne reka, og tyr derfor til en cha siu bao som innehar 37% ren parapenaeopsis hardwickii, hvor resten i hovedsak er en relativt anonym innpakning av rismel o.a.
Finner jeg reka i mer genuin utgave vil det nok komme et nytt og forbedret innlegg om arten her på siden. Denne selges sjelden med skall da man lett kan stikke seg, og skallet er tykt og hardt, så den er vanskelig å skrelle. Det finnes mange varianter av ferdigkokt, ferdigpellede parapenaeopsis hardwickii, men ikke så mange her til lands. Og dessuten skal jo en cha siu bao inneholde svin... (I know, håpløs blogg..)
Rekekjøttet er mørt og deilig, og kan nesten minne litt om gåselever. Fantastisk!
- cha siu bao med 37% sverdreke
- økologisk isbergsalat
- soyasaus
- sweet chilli sauce
pris: 80-230,- pr kg
komfort: kan man koke te kan man koke cha siu bao, selv om de egentlig skal dampes.
smak: 9/10
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar