Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

mandag 3. oktober 2016

Sverdreke/Sword Prawn/Parapenaeopsis Hardwickii (Saltvann)




Okei, jeg skal innrømme det først som sist. Jeg har ikke klart å få tak i ferske eller kokte intakte haler av denne reka, og tyr derfor til en cha siu bao som innehar 37% ren parapenaeopsis hardwickii, hvor resten i hovedsak er en relativt anonym innpakning av rismel o.a.
Finner jeg reka i mer genuin utgave vil det nok komme et nytt og forbedret innlegg om arten her på siden. Denne selges sjelden med skall da man lett kan stikke seg, og skallet er tykt og hardt, så den er vanskelig å skrelle. Det finnes mange varianter av ferdigkokt, ferdigpellede parapenaeopsis hardwickii, men ikke så mange her til lands. Og dessuten skal jo en cha siu bao inneholde svin... (I know, håpløs blogg..)
Rekekjøttet er mørt og deilig, og kan nesten minne litt om gåselever. Fantastisk!


- cha siu bao med 37% sverdreke
- økologisk isbergsalat
- soyasaus
- sweet chilli sauce


pris: 80-230,- pr kg
komfort: kan man koke te kan man koke cha siu bao, selv om de egentlig skal dampes.
smak: 9/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!