Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

onsdag 5. oktober 2016

Hoki/Blue Grenadier/Macruronus Novaezelandiae (Saltvann)




Glupsk fisk i lysingfamilien, som hovedsaklig lever i det sydvestlige stillehavet omkring New Zealand og Australia. Normalt blir dem rundt meteren lang og lever i stimer. Får man kjøpt denne i Norge spør du? Jepp, faktisk på McDonald´s, det er nemlig denne fisken som brukes i deres filet-o-fish, uten at jeg på noen måte kan anbefale verken produktet eller kjeden.
Dette, plussheftig kommersielt fiske etter arten gjør at den ligger helt på grensen til å bli kategorisert som truet.
Kjøttet minner om torsk, med litt fastere konsistens. Minner faktisk mye om kolje og tankene bringer meg fort til storbritannia og en pub med fish´n´chips. Tilgivende under tilberedning, og krever bare enkelt tilbehør. Komfortfisk.


-Hoki-fileter
-marksjampinjong
-bacon
-sylteagurk


pris: 50-120,- pr kg
komfort: komfort
smak: 8/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!