Søk i denne bloggen

Velkommen til min blogg om fisk/sjømat jeg smaker. I mange år har jeg spist lutefisk ved juletider og ellers stort sett bare smakt den fisken som er i Findus Fiskegrateng. Men nå er den tiden forbi. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. På tide å prøve noe nytt!

Må nevnes at jeg smaker fisk, men er ingen kokk...

Skal legges til at vi her på siden også prøver å fokusere litt på dyrking av bærekraftig fiske, alternativer til truede arter og informere litt om de enkelte artenes utvikling. Enjoy! :)

mandag 3. august 2015

Blåkjeft/Blackbelly Rosefish/Helicolenus Dactylopterus (Saltvann)




Enda en Uerart, men denne er litt letter å skjelne fra vanlig Uer. Den har store flotte sidefinner, som gir den et eksotisk preg, noe mer variasjon i fargen og som navnet impliserer, er den sort/blå inni munnhulen. Smaksmessig heller den mer mot vanlig Uer, enn f.eks Snabeluer og er derfor en fin og mild torskefisk som de fleste vil like. De fleste utsalg selger denne som vanlig Uer og selv om bestanen er tilnærmet truet i Atlanterhavet hvor den er vanligst, så finnes ingen reguleringer på fangst i Norge. En av de vakreste fiskene i norske farvann, men ganske ordinær som matrett.


-uerfilet i sbiter
-maiskorn
-ris
-soyasaus
-koriander


pris: 80-180,- pr kg
komfort: noe mer bein enn vanlig Uer
smak: 6/10

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bloggarkiv

Hva skjer her nede?

Her nede er det to lister over akvatiske arter. På venstre side er de arter jeg planlegger å smake fremover, og på høyre er det en liste over smakte arter. Sånn kan man med et enkelt klikk finne innlegget til akkurat den arten man vil lese om. Om den er på oppdagfisk vel og merke!